stukje-stad-team.jpg

“Net als vele anderen hebben wij mooie herinneringen aan bijzondere plekken in de stad. We willen deze herinnering vangen in een symbolisch object zodat je deze altijd bij je kan dragen.”

 

Aldus Ermi, Kayleigh en Hilko, die samen Product Design studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens hun studie zijn ze begonnen met het vastleggen van hun herinneringen aan alle mooie plekken in Rotterdam, in de vorm van houten knopen. Met het groeien van de herinneringen groeide het aantal knopen tot een collectie van drie verschillende locaties. Dit bleek een succes en de ontwerpers richtten Stukje Stad op. 

 

Naast de Rotterdam-knoopjes groeide de collectie snel uit naar Amsterdam, Gent en Gouda. De knopen zijn onder andere geproduceerd voor Gemeente Rotterdank en het Banks Mansion hotel in Amsterdam en zijn genoemd in verschillende kranten en tijdschriften.

 

Stukje Stad heeft zich ontwikkeld tot een sociaal en maatschappelijk betrokken bedrijf. De knopen worden gemaakt uit restmateriaal en de assemblage wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De hele productie vindt dicht bij huis plaats, in Rotterdam en omgeving. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. 

 

Mocht je interesse hebben in een samenwerking, ben je benieuwd naar meer informatie of vind je het leuk om een keer koffie te komen drinken, laat het ons weten! 

stukje-stad-kayleigh.jpg

Kayleigh (co-founder)

vormgeving

stukje-stad-hilko.jpg

Hilko (co-founder)

productie

stukje-stad-ermi.jpg

Ermi (co-founder)

stukje-stad-maartje.jpg

Maartje

communicatie

Naast het vaste team wordt Stukje Stad mede mogelijk gemaakt door:
Robin de Boer - technisch support
Anna Steijger - fotografie
Roza Schous - fotostudio en nabewerking